La Aurora 2013

Els fidels de Torrent preparen i viuen el Nadal amb l'Aurora

Torrent, 8 de Desembre del 2013.

Des del passat 8 de desembre, Festivitat de la Inmaculada Concepció, fins al 6 de Gener (festa de l'Epifania del Senyor) es celebra pels carrers de Torrent un dels actes més antics i tradicionals de la ciutat: el rés de l'Aurora.

Els seus orígens es remunten a finals del segle XIX, quan un grup de fidels, per animar a la població a acudir al rosari i a missa primera els diumenges al matí, eixien als carrers amb instruments i cantant cobles a la verge per a animar a la gent a alçar-se, unir-se a ells i acudir així al rosari i a l'eucaristia.

Des de llavors, cada any, tots els diumenges i festius compresos entre el 8 de desembre i el 6 de gener (ambdós dies inclosos), els fidels devots de l'Aurora 'prenen' els carrers de Torrent des de les 6 del matí. És costum també que alguns particulars i inclús associacions, (com per exemple diverses germandats de Setmana Santa) òbriguen les portes dels seus domicilis o seus socials per a oferir un xicotet desdejuni als assistents a les Aurores.

Amb el pas del temps s'ha anat refermant i guanyant en popularitat, fins al punt que 'l'Antiga Aurora de Torrent' ja és molt popular en la localitat de l'Horta, amb prop de 200 fidels per jornada. Inclús, les autoritats civils de la localitat, encapçalades per l'alcaldessa, D. Amparo Folgado, acudixen a l'Aurora inaugural i obri les portes de l'Ajuntament als assistents a la mateixa.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí.
Pots visitar el vídeo, fent clic açí.
Per a més informació sobre les Aurores, entra a la nostra secció "Què fem".

© Confraria Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga - Torrent (València)