S'acosta el Nadal, torna l'Aurora

Torrent, 8 de Desembre 2015.

Amb l'arribada de l'Advent i del mes de desembre, torna una tradició torrentina que cada any que passa guanya més seguidors: l'Antiga Aurora de Torrent. Ja està molt pròxima la data del 8 de desembre, dia en què començarà el cicle d'Aurores 2015/2016.

Els clavaris d'aquest any i la Confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga de Torrent vos convidem a acudir a l'acte (el calendari apareix al final d'aquestes línies). Alhora, i mitjançant les nostres xarxes socials, vos animem a compartir amb nosaltres la vostra experiència en una Aurora realitzant comentaris o compartint les vostres fotografies.

Una mostra de l'arrelament que té l'Aurora a Torrent és la gran quantitat d'organitzacions religioses, cíviques i particulars que col·laboren i s'ofereixen voluntàriament a acollir els fidels participants de l'Aurora. Per a aquesta edició 2015-2016, a més de l'Ajuntament de Torrent (que des de fa molts anys no ha deixat de participar), les entitats que obriran les seues portes a l'Aurora són: Museu de la Setmana Santa de Torrent, Germandat del Sant Sopar i Cavallers del Sant Calze, M.I. Germandat de Jesús Natzarè i Sant Simó Cirineu, M.I. Germandat de Nostra Senyora dels Dolors, parròquia de la Sagrada Família, Club del Minusvàlid, Cercle Catòlic de Torrent i Junta Local Fallera. També agraïm la seua participació a les famílies Royo, Sahuquillo-Ricart i Iranzo-Ricart.

  CALENDARI DE LES AURORES 2015-2016
 • Dimarts 8 de desembre (Festivitat de la Immaculada Concepció)
 • Diumenge 13 de desembre
 • Diumenge 20 de desembre
 • Dissabte 26 de desembre (segon dia de Nadal)
 • Diumenge 27 de desembre (dia de la Sagrada Família)
 • Diumenge 3 de gener
 • Dimecres 6 de gener (Epifania del Senyor)

Recordem també que totes les Aurores, sense excepció, comencen a la parròquia de Nostra Senyora de Mont-Sió, des de les 6 del matí.

Per a més informació sobre les Aurores, entra a la nostra secció "Què fem". I en la nostra secció "Multimèdia" trobaràs imatges i vídeos d'anys anteriors.

"Entrà de la Flor" 2015

Torrent, 1 de Febrer del 2015.

El nostre segon gran esdeveniment de l'any, després de les Aurores, es va celebrar el passat diumenge 1 de febrer. Parlem de "L'Entrà de la Flor", altra tradició centenària de la ciutat de Torrent organitzada per la nostra Confraria.

Que en este any 2015 la data fòra en diumenge va afavorir la presència tant de participants com de públic assistent. Ja a primera hora del matí, 50 persones van acudir a presenciar el tall de la branca que s'anava a oferir a la Mare de Déu per la nit. I més de 100 persones van acudir a l'esmorzar i dinar de germanor de tots els simpatitzants de l'acte en la coneguda com a "caseta de la Flor". Entre els assistents es trobaven l'alcaldessa de Torrent, Na Amparo Folgado (acompanyada de diversos regidors) o la consellera d'Educació Mª José Català, així com els representants del PSPV-PSOE En Jesús Ros (guanyador de les primàries del seu partit i candidat a l'alcaldia en les pròximes eleccions) i En Andrés Campos (actual portaveu del partit a l'Ajuntament de Torrent).

Com cada any, els actes principals i més multitudinaris es van celebrar a partir de les 21 hores. Després d'una breu oració a la parròquia de Sant Lluís Bertran, va tindre lloc el trasllat de la branca des d'este temple fins a la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora. Aquest trasllat (la popular 'baixada') estigué acompanyat per coets subjectes amb tenalles. Quasi 70 persones van prendre part activa del trasllat.

Ja a la parròquia de l'Assumpció, que estava abarrotada de fidels, es va produir la benedicció de la branca d'ametller i va ser oferida a la Mare de Déu.

A aquesta cerimònia religiosa va seguir la "Cordà", on els clavaris i altres participants van disparar més de 700 dotzenes de coets solts en un recinte prèviament acotat i tancat.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí.
Pots veure el vídeo, fent clic açí

Inscripció per a l'Entrà de la Flor 2015

Torrent, 10 de Enero 2015..

Informem que el dimarts 20 i dijous 22 del present mes de Gener i de 20:00 a 21:00 hores, estarem en la Casa Abadia de la parròquia de L'Assumpció apuntant a tot aquell que vulga participar en l'Entrà de la flor i haja realitzat el curs CRE. (Recordem que tindre este curs és imprescindible per a poder participar. Qui no ho tinga no podrà ser inscrit).

Per a inscriure's cal aportar una fotocòpia de DNI (en un full sencer) en vigor el dia 1 de Febrer de 2015 i tant els coets com la quota d'inscripció s'hauran de pagar en eixe moment.

La quota d'Inscripció serà de 5€ per als participants en l'Entrà de la Flor i de 10€ per als participants que a més entren en la Cordà. El cobrament d'esta quota es destinarà a sufragar la pòlissa de assegurança de responsabilitat civil obligatòria per a este tipus d'actes. El preu dels coets és de 5€ cada dotzena, i s'entregaran el mateix dia 1 de febrer, de 20:00 a 20:30 hores.

l'Aurora 08/12/2014

Ja estan en marxa les Aurores 2014-2015

Torrent, 8 de Desembre 2014.

El passat dia 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, començarem el tradicional rés de l'Aurora pels carrers de Torrent. Com tots els anys, l'esdeveniment es prolongarà fins al proper dia 6 de gener, festa de l'Epifania del Senyor, i està obert per a tot aquell que vulga participar. A continuació publiquem el calendari complet de les Aurores 2014-2015

 • Dilluns 8 de desembre (Festivitat de la Immaculada Concepció)
 • Diumenge 14 de desembre
 • Diumenge 21 de desembre
 • Divendres 26 de desembre (segon dia de Nadal)
 • Diumenge 28 de desembre
 • Diumenge 4 de gener
 • Dimarts 6 de gener

Recordem també que totes les Aurores, sense excepció, comencen a la parròquia de Nostra Senyora de Mont-Sió, des de les 6 del matí.

Per a més informació sobre les Aurores, entra a la nostra secció "Què fem". I en la nostra secció "Multimèdia" trobaràs imatges i vídeos.

Avís per als interessats a participar en la pròxima "Entrà de la Flor".

Torrent, 1 de Febrer de 2015.

Recordem que per poder prendre part en "L'Entrada de la Flor" el pròxim 1 de febrer de 2015 és indispensable tindre el carnet CRE. (Consumidors reconeguts com a experts).

En el cas que vulgues estar eixe dia i encara no tingues el carnet, el proper dissabte 8 de novembre, a Turís, es celebra un curs per obtindre-lo.

Per a inscriure't només has de lliurar, a qualsevol membre de la junta directiva, una fotocòpia del DNI (per les dos cares) i 10 € (preu del curs). Pots lliurar aquest material fins al dia 1 de novembre, abans i després de cada rosari.

Eucaristía San Luis Gonzaga 21/06/2014

Recordem a Sant Lluís Gonzaga, copatró de la nostra Confraria.

Torrent, 21 de juny del 2014.

El passat dissabte 21 de juny, des de la Confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga recordarem la figura del nostre copatró, Sant Lluís Gonzaga, amb una eucaristia en el seu honor celebrada a la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora.

A la mateixa van acudir els clavaris del curs 2014-2015 (en el que era el seu segon acte oficial després de la missa pels confrares difunts celebrada el passat 5 de maig) i la junta directiva, acompanyats per un bon nombre de fidels devots.

Durant el sermó, el sacerdot Don Rafael Beguer va recordar als presents algunes de les virtuts de Sant Lluís Gonzaga, va recordar perquè va ser reconegut sant aquest jove italià i el va proposar com a exemple per a tots els joves. També, per descomptat, tingué unes paraules per als nostres clavaris, als quals animà a conéixer més la figura de Sant Lluís i a intentar imitar-lo.

L'activitat de la Confraria prosseguirà ara amb els trasllats dels clavaris fins a l'arribada del mes d'octubre, quan s'iniciarà el rés públic del sant Rosario pels carrers de Torrent.

Traslado 2014

Festivitat de la Mare de Déu del Rosari - 2014.

Torrent, 4 de maig del 2014.

El passat diumenge 4 de maig vam celebrar, un any més, el nostre gran dia: La Festivitat de la Mare de Déu del Rosari.

Els actes es van iniciar a les 10 del matí amb el trasllat de la imatge de la Verge fins a la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora, des del carrer Fray Luis Amigó, on va ser adornada el dia anterior. Els clavaris, la junta directiva i un grapat de fidels i devots van acompanyar aquest trasllat.

A les 11 del matí es celebrà una solemne eucaristia, presidida per D. Diego Pascual, vicari de la parròquia de l'Assumpció, i concelebrada pel rector D. Juan José Llorens. A esta eucaristia assistiren també les principals autoritats civils de Torrent, encapçalades per l'alcaldessa Amparo Folgado.

Per la vesprada-nit, des de les 20:45 hores, es va celebrar una solemne processó pels carrers del centre històric de Torrent.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí.

Entra de la Flor 2014

L'Entrada de la Flor

Torrent, 1 de Febrer del 2014.

Els clavaris i la junta de la Confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonçaga van organitzar, un any més, la tradicional 'Entrà de la Flor', una festa molt popular i arrelada en la localitat de Torrent.

Com és habitual, els actes es van iniciar al voltant de les 8:30 del matí amb el tall de la branca que seria beneïda a la nit. Un acte, el del tall de la branca, que ja va comptar amb la presència de quasi 50 persones. Hores més tard, a les 21 hores, va donar començament la 'Entrada de la Flor' pròpiament dita. Més de 70 persones van acompanyar amb coets a la branca en el seu trajecte des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a la parròquia de L'Asunción de Nostra Senyora, on va ser beneïda pel rector, D. Juan José LLorens. Durant l'itinerari pels carrers del centre històric de Torrent i també durant la benedicció de la branca un bon nombre de fidels van presenciar l'acte.

Una vegada beneïda la branca, es va celebrar la tradicional i popular cordà, que enguany, a diferència dels últims, es va celebrar en el carrer Ramón i Cajal.

L'Entrada de la Flor té el seu origen en les ofrenes que els romans feien a la deessa Flora perquè la primavera i les collites foren pròsperes. Amb el temps esta tradició es va mantindre i es va cristianitzar, oferint a Déu la primera flor que brolla cada any (la de l'ametler) perquè les collites foren bones i no hi haguera fam. La dita festa s'ha mantingut fins als nostres dies en la ciutat de Torrent.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí
Pots veure el vídeo, fent clic açí

La Aurora 2013

Els fidels de Torrent preparen i viuen el Nadal amb l'Aurora

Torrent, 8 de Desembre del 2013.

Des del passat 8 de desembre, Festivitat de la Inmaculada Concepció, fins al 6 de Gener (festa de l'Epifania del Senyor) es celebra pels carrers de Torrent un dels actes més antics i tradicionals de la ciutat: el rés de l'Aurora.

Els seus orígens es remunten a finals del segle XIX, quan un grup de fidels, per animar a la població a acudir al rosari i a missa primera els diumenges al matí, eixien als carrers amb instruments i cantant cobles a la verge per a animar a la gent a alçar-se, unir-se a ells i acudir així al rosari i a l'eucaristia.

Des de llavors, cada any, tots els diumenges i festius compresos entre el 8 de desembre i el 6 de gener (ambdós dies inclosos), els fidels devots de l'Aurora 'prenen' els carrers de Torrent des de les 6 del matí. És costum també que alguns particulars i inclús associacions, (com per exemple diverses germandats de Setmana Santa) òbriguen les portes dels seus domicilis o seus socials per a oferir un xicotet desdejuni als assistents a les Aurores.

Amb el pas del temps s'ha anat refermant i guanyant en popularitat, fins al punt que 'l'Antiga Aurora de Torrent' ja és molt popular en la localitat de l'Horta, amb prop de 200 fidels per jornada. Inclús, les autoritats civils de la localitat, encapçalades per l'alcaldessa, D. Amparo Folgado, acudixen a l'Aurora inaugural i obri les portes de l'Ajuntament als assistents a la mateixa.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí.
Pots visitar el vídeo, fent clic açí.

Rosario Difuntos

Rosari en memòria de Tots Sants

Torrent, a 1 de Novembre del 2013.

Com és tradició en Torrent cada 1 de novembre, la festivitat de Tots Sants va tindre un colofó molt especial: el rés públic del Sant Rosario pels carrers de Torrent. Un rosari en memòria dels difunts que és molt popular. Al voltant de 400 persones van recórrer bona part del nucli antic de la localitat en un clima de respecte i oració.

Este rosari compta amb la particularitat de que es resen complets els quatre misteris (gojosos, dolorosos, lluminosos i gloriosos). És a dir, es resen un total de 20 parenostres i 200 avemaries. Per este motiu, l'acte dura prop d'hora i mitja.

Cal destacar que, al marge dels participants del rosari, un gran nombre de veïns escolta i sent el rés del rosari des de les seues cases, aguaitant-se a les finestres o la porta del carrer.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí.

Rosario mes de Octubre 2013

Rosari mes d'Octubre

Torrent, de l'1 al 31 d'Octubre del 2013.

Com ve sent habitual des del segle XIX (en concret des de l'any 1891), totes les nits del mes d'octubre es resa el sant rosari pels carrers del nucli antic de Torrent, amb eixida i arribada en la parròquia de L'Assumpció de Nostra Senyora.

És esta una tradició que, lluny de perdre's, s'ha consolidat en els últims anys. Este rés públic del rosari es celebra des de les 21 hores de dilluns a dissabte i a les 8:45 del matí els diumenges i festius.

Una mitjana de 150 persones va acudir diàriament a l'acte (en alguns dies l'afluència va ser major). D'esta manera, la Confraria de la Mare de Déu del Rosario i Sant Lluís Gonzaga complix així uns dels objectius que té recollits als seus estatuts, el de fomentar el rés del rosari i la devoció a la Mare de Déu.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí, i contemplar les fotos realitzades durant tot el mes d'octubre.

Eucaristia a Sant Lluís 2013

Eucaristia en honor de Sant Lluís Gonzçaga.

Torrent, 21 de juny del 2013.

La Confraria de la Verge del Rosari de Torrent va celebrar, el divendres 21 de juny, la festivitat del nostre copatró, Sant Lluís Gonçaga, amb una eucaristia en el seu honor celebrada a la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora. A la mateixa van acudir els clavaris del curs 2013-2014 i la junta directiva, acompanyats per un bon nombre de fidels devots.

Aquesta missa suposava el primer acte oficial per als clavaris des del seu nomenament el primer diumenge de maig, i van participar activament de la mateixa. Durant l'homilia, el capella En Rafel Beguer recordà els presents algunes de les virtuts de Sant Lluís Gonçaga, que com a patró de la joventut ha de ser un exemple per a tots els joves i, finalment, va animar a tots, però especialment als joves, a seguir el seu exemple.

Just abans de finalitzar l'eucaristia, i com a símbol i compromís, els nous clavaris van rebre uns rosaris beneits prèviament.

Flecha Arriba

 

© Confraria Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga - Torrent (València)