Entra de la Flor 2014

L'Entrada de la Flor

Torrent, 1 de Febrer del 2014.

Els clavaris i la junta de la Confraria de la Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonçaga van organitzar, un any més, la tradicional 'Entrà de la Flor', una festa molt popular i arrelada en la localitat de Torrent.

Com és habitual, els actes es van iniciar al voltant de les 8:30 del matí amb el tall de la branca que seria beneïda a la nit. Un acte, el del tall de la branca, que ja va comptar amb la presència de quasi 50 persones. Hores més tard, a les 21 hores, va donar començament la 'Entrada de la Flor' pròpiament dita. Més de 70 persones van acompanyar amb coets a la branca en el seu trajecte des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a la parròquia de L'Asunción de Nostra Senyora, on va ser beneïda pel rector, D. Juan José LLorens. Durant l'itinerari pels carrers del centre històric de Torrent i també durant la benedicció de la branca un bon nombre de fidels van presenciar l'acte.

Una vegada beneïda la branca, es va celebrar la tradicional i popular cordà, que enguany, a diferència dels últims, es va celebrar en el carrer Ramón i Cajal.

L'Entrada de la Flor té el seu origen en les ofrenes que els romans feien a la deessa Flora perquè la primavera i les collites foren pròsperes. Amb el temps esta tradició es va mantindre i es va cristianitzar, oferint a Déu la primera flor que brolla cada any (la de l'ametler) perquè les collites foren bones i no hi haguera fam. La dita festa s'ha mantingut fins als nostres dies en la ciutat de Torrent.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí
Pots veure el vídeo, fent clic açí

© Confraria Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga - Torrent (València)