Entra de la Flor 2014

L'Entrada de la Flor

Torrent, Diumenge 1 de Febrer del 2015.

El nostre segon gran esdeveniment de l'any, després de les Aurores, es va celebrar el passat diumenge 1 de febrer. Parlem de "L'Entrà de la Flor", altra tradició centenària de la ciutat de Torrent organitzada per la nostra Confraria.

Que en este any 2015 la data fòra en diumenge va afavorir la presència tant de participants com de públic assistent. Ja a primera hora del matí, 50 persones van acudir a presenciar el tall de la branca que s'anava a oferir a la Mare de Déu per la nit. I més de 100 persones van acudir a l'esmorzar i dinar de germanor de tots els simpatitzants de l'acte en la coneguda com a "caseta de la Flor". Entre els assistents es trobaven l'alcaldessa de Torrent, Na Amparo Folgado (acompanyada de diversos regidors) o la consellera d'Educació Mª José Català, així com els representants del PSPV-PSOE En Jesús Ros (guanyador de les primàries del seu partit i candidat a l'alcaldia en les pròximes eleccions) i En Andrés Campos (actual portaveu del partit a l'Ajuntament de Torrent).

Com cada any, els actes principals i més multitudinaris es van celebrar a partir de les 21 hores. Després d'una breu oració a la parròquia de Sant Lluís Bertran, va tindre lloc el trasllat de la branca des d'este temple fins a la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora. Aquest trasllat (la popular "baixada") estigué acompanyat per coets subjectes amb tenalles. Quasi 70 persones van prendre part activa del trasllat.

Ja a la parròquia de l'Assumpció, que estava abarrotada de fidels, es va produir la benedicció de la branca d'ametller i va ser oferida a la Mare de Déu.

A aquesta cerimònia religiosa va seguir la "Cordà", on els clavaris i altres participants van disparar més de 700 dotzenes de coets solts en un recinte prèviament acotat i tancat.

Pots visitar l'àbum de fotos, fent clic açí.
Pots veure el vídeo, fent clic açí

© Confraria Mare de Déu del Rosari i Sant Lluís Gonzaga - Torrent (València)